marți, 28 iulie 2009

litorarul romanesc, o mizerie

o zi la mare. o zi care a iesit misto pana la urma. ploaia de dimineata nu m-a impiedicat sa ma bronzez putin si sa innot in voie in apa linistita, dar foarte jegoasa!
o alta parte buna a fost traficul. foarte lejer. constanta-bucuresti in 2ore40min duminica seara! poate si vremea urata de dimineata i-a alungat pe multi, mai devreme decat de obicei.
dar plaja...plina de gunoaie. mucuri de tigara, sticle se suc, pahare de bere, ambalaje de dulciuri, resturi de fructe, chiar pasari moarte...toate creau o imagine dezolanta a ceea ce se vrea a fi principalul punct forte al turismului romanesc...litoralul!
si toate oalele se sparg in capul oamenilor care nu sunt ordonati, nu au cultura necesara incat sa nu-si lase amprenta in locurile in care au poposit! ok. asa este! dar cea mai mare problema este a autoritatilor locale, care nu isi fac treaba! la 9 dimineata plaja din Eforie era plina de gunoaie. La 11 cosurile de gunoi din Constanta era full! atata timp cat autoritatilee nu respecta turistii, progresul turismuli romanesc va fi egal cu zero (sau chiar cu minus)
oare in strainatate nu sunt oameni mai putin civilizati, care sa-si lase gunoiul pe plaja? oare la ei chiar umbla "cainii cu covrigi in coada". NU! dar la ei exista oameni care isi fac datoria. la ei plaja este curata dimineata. la ei, cosurile de gunoi sunt goale a doua zi la prima ora! la noi NU!

TRAIM IN ROMANIA, SI TURISMUL NU NE OCUPA TOT TIMPUL!

marți, 21 iulie 2009

mor visele

mor visele si cad din cer
zdrobindu-se de stanci.
iubiri dispar, cuvinte pier,
in apele adanci!

s-a spulberat intregul vis
din gandurile mele,
si-ncerc grabit sa ma ascund
sub propria mea piele.

caci tu nu esti...
si poate nici n-ai fost.
doar intr-o carte povesti
si-n visul fara rost!

speranta noastra intr-un vis
nu are un sfarsit de drum!
dar nu mai am nimic de zis,
e randul meu sa tac acum.

duminică, 19 iulie 2009

desene animate 3 - epilog

dupa cum ati putut vedea, zilele trecute am postat 2 dintre desenele animare la care inca ma uit si zambesc, cand nu am altceva mai bun de facut...ar mai fi cateva (Bugs Bunny, Petter Pan, Duffy Dack) insa probabil ca v-as plictisi cu atatea...
cu astea am crestuc eu, voi, noi toti cei trecuti de varsta majoratului...si care e ideea?
copiii de astazi se mai uita la astfel de desene? (intamplator inca se mai difuzeaza) sau doar la cele mai "noi", pline de violenta si total lipsite de amuzament. comedia desenelor animate a disparul, odata cu evolutia tehnologie? DE CE? copii de astazi nu mai stiu sa rada? stiu doar sa se uite la desene cu crime si batai? stiu doar sa joace counter strike cantăr straic si wow uău?
cand ies in spatele blocului, ce-si mai povestesc unul altuia? ultimul episod animat sau ultimele batalii din jocurile "la moda"?

desenele astea vor ramane mereu UNICE! vor fi mereu in sufletele celor care le-au indragit cu adevarat si le-au devorat episod cu episod, desi il vedeau a 2a..3a...8a oara...si eu ma numar printre ei! dar copiii de astazi isi vor aduce aminte de toti monstrii la care se uita? de toate capetele zburate si sangele pe pereti?
pacat!

desenele tale preferate care sunt?

sâmbătă, 11 iulie 2009

leapsa de la meshuga ... daca...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să faci ce îţi place, ce ai face?
as merge la tara si m-as plimba pe camp, cu bicicleta, singur...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să iubeşti, pe cine ai iubi?
"Într-o singură viaţă, nu poţi iubi de două ori
Mi-a spus odată o ţigancă care vinde flori
Dar cine s-o creadă, sunt tânăr şi vreau s-ajung la nori
Atâta timp cât am inima-ntreagă, pot iubi de zece ori."
pe EA!


Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să vorbeşti, ce ai spune ?
mi-as lua ramas bun de la apropiati

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ţipi, de ce ai ţipa?
de furie, pentru a-mi razbuna clipele de nereusita

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să râzi, de ce ai râde?
de oamenii care iti irosesc sentimentele si energia, aiurea...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să plângi, de ce ai plânge?
de dor

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să bei, ce ai bea?
berea aia rece, cu prietenii mei...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să alergi, spre ce direcţie ai alerga?
spre casa bunicilor, la tara...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să desenezi, ce ai desena?
țarile (un joc din copilarie), pe strada din spatele blocului

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să scrii, ce ai scrie?
un ultim post, pe blog, din respect pentru voi...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să citeşti, ce ai citi?
cateva sms-uri

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să furi, ce ai fura?
un sarut (un sarut furat, nu se pune)

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să ceri scuze, cui te-ai adresa?
unei persoane careia i-am complicat existenta...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să răneşti, pe cine ai răni?
am dreptul...dar nu si obligatia sa o fac...

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să te rogi, ce ai cere?
fericire persoanelor iubite

Dacă ţi s-ar spune că numai o dată în viaţă mai ai dreptul să dai, ce ai da?
totul


voi ce-ati face daca...?

joi, 9 iulie 2009

Usher for Michael



*despre asta vorbeam in sfarsitul postului anterior

marți, 7 iulie 2009

sa castige cel mai bun

tocmai am fost deconspirat de tovarasul Razvan Sidoreac, ca am incercat sa fraudez alegerile. mai exact, este vorba de sondajul de pe blogul sau * in care incearca sa-si aleaga viitoarea tema de dezbatere. eu am incercat sa influentez alegatorii si am reusit ca in 2 zile sa aduc ultima clasata din top, pe primul loc. este vorba deste lupta marcenarilor din irak.
acum nu mai are rost! cum spuneam si intr-un comentariu pe blogul lui, frauda pe fata se numeste prostie...deci mai bine ma opresc aici si las sondajul sa-si urmeze cursul firesc si corect.
de ce am facut asta? pentru ca acum citesc "Legea celor puternici". o carca ce trateaza exact acest subiect: lupta mercenarilor din Irak. o carte foarte interesanta scrisa se Steve Fainaru, jurnalist american, de origine romana, pentru care a primit premiul Pulitzer in 2008. ve-o recomand...
as fi vrut ca aceasta sa fie urmatoarea tema a lui Razvan, pe blog, intrucat este un subiect foarte interesant si as fi avut multe de comentat. dar poate cine stie...pana sambata mai e...
si daca nu, am sa abordez eu cateva subiecte pe aceasta tema


*Steples Center Los Angeles - Usher pentru Michael Jackson DIVIN
in timp ce scriam m-am oprit pentru cateva secunde sa-l ascult pe Usher, intermpretand un cantec la capataiul lui Michael Jackson. a fost de-a dreptul superb


-Uite ma cel mai bun prieten al omului...
- Da, dar are un caine agatat de el!

duminică, 5 iulie 2009

despre CTP, comentariu penibil si-o finala de vis

Wimbledon. si o finala cat un turneu intreg. 5-7 7-6 7-6 3-6 16-14 si Federer a intrat in istoria tenisului mondial prin castigarea celui de-al cinsprezecelea turneu de Grand Slam. In fata lui Andy Roddick, elvetianul a jucat un tenis curat. Peste 80 de ASi in aproape 300 de minute de tenis, 50 dintre acestia in fata "regelui" tenisului mondial. si un ultim set (16-14) in care cei doi jucatori au mers cap la cap, castigandu-si serviciul fara greseala. numai cate un smoc de iarba de pe arena centrala din wimbledon ii putea pune in dificultate pe cei doi maestrii ai rachetelor. o iarba, parca, mai uscata ca niciodata...
ca si comentariul CTP'ului....

Domnule Cristian Tudor Popescu, microfonul comentatorului de tenis nu este acelasi lucru cu penita stiloului de ziarist. fileul nu imparte doua tabere politice rivale si nici publicul telespectator nu reprezinta marea masa de votanti ce se lasa manipulata de politicienii, pe care dumneavoastra ii comentati cu atata maiestrie in Gandul!
O regula de aur spune ca atunci cand nu te pricepi, nu te bagi! expresii precum "aura bioelectrica ce ii influenteaza fiinta eterica" sau "un asemea gest poate sa-i creasca axietatea", nu-si gasesc locul in comentariul unui meci de tenis. nici macar implicarea dumneavoastra vadita si declarata direct, in sustinerea lui Roddick, nu este deontologica, unui comentator sportiv ii sta bine in postura de impartial, si nu implicat emotional in desfasurarea jocului ("pai ce-i asta mai omule? ce-i asta? nu te inteleg!" / "haaa...accelerarea-accelerarea-accelerarea zvacnirea...")...si exemplele de penibilitate in comentariul dumneavoastra ar putea continua...

Daca este ceva de apreciat in maestria jurnalistului/sciitorului Cristian Tudor Popescu, cu referire la aceasta finala, este replica de la sfarsitul meciului, din timpul discursului lui Rogger Federer:
"E MARE LUCRU SA STII SA INTELEGI O INFRANGERE!"

sâmbătă, 4 iulie 2009

citeste

Cabral: Iarta-ma, copila mea (cuvinte simple, cuvinte dure, cuvinte spuse de o 'cioara' pentru cei ce inteleg concatinul dincolo de zgomot)

Tudor Chirila: 4 iulie. ingroparea libertatii (un adevar spus in fata, unui popor ce se vrea frate cu America...comparatia cu un destin pe cat de maret, pe atat de tragic...M.J.)

Octavian Paler: Dragostea - spor violent de luciditate (despre dragoste, prin ochii unui om ce a iubit viata si simplitatea dincolo de propriia fiinta)

La Multi Ani TATA!

joi, 2 iulie 2009

intrebari la semafor

oprit la semafor, in fata trecerii de pietoni, privesc doi batrani ce traverseaza incet. probalib merg catre piata, ca in fiecare zi! se tin de mana si par a se iubi ca in prima clipa. nimic nu pare sa le fi sters fericirea de-a fi imreuna. nici anii trecuti peste casnicia lor. nici greutatile pe care le-au invins, impreuna. se tin de mana, merg agale si sunt fericiti. probaibl asa vor fi pana in ultima clipa a vietii lor! probabil au trait o poveste fermecatoare ce i-a tinut uniti mereu. o poveste ce as vrea s-o aud intr-o zi. poate ca maine, daca vor fi tot acolo, la trecere, voi trage pe dreapta si ii voi ruga sa-mi spuna povestea lor. apoi as vrea sa le pun cateva intrebari...

-ati ras cand va cerut de sotie, cu un inel facut de el?
-ati zambit cand v-a spus ca e insarcinata?
-ati fi plans daca v-ar fi cerut de sotie, dintr-un scaun cu rotile?
-i-ati mai fi adorat chipul si parul blond, cada intr-o zi ar fi fost mutilat?
-daca nu a-ti fi avut bani, sau a-ti fi avut mult mai multi, a-ti fi facut aceleasi lucruri? a-ti fi mers in aceleasi locuri?
-ar exista vre-un lucru care v-ar face sa renuntati unul la altul?
-cum v-ati petrece ultima zi, stiind ca ar fi ultima impreuna?

miercuri, 1 iulie 2009