duminică, 26 aprilie 2009

curajul de a fi...(interzis prostilor)

toti aveti curaj. mai mult sau mai putin. curaj? sa fiti, binenteles...sau desigur, sa nu fiti. insa inainte de a fi ce te vad altii? ce vrei sa fi cu adevarat? de cele mai multe ori te multumesti cu statutul de marioneta, si iti creezi imagini in ochii celorlalti, fara inca a fi ceea ce vrei in proprii tai ochi. ai impresia ca sti destule, dar totusi nu sti nimic. e important sa fi in rand cu lumea. sa ai pareri, opinii, sa pari destept...vrei totul dar nu faci nimic. iti lipsete curajul sa bati la usa, odata ajuns indreptul ei. decupezi realitatea si-o copiezi, insa prost, fara indigou. esti doar un robot in lanturi, un figurant pe scena vietii tale...

m-am saturat sa lupt inpotriva ta. sa dau din maini, sa-ti arat calea. da-ti desenez harti sociale. sa fiu ghidul tau. m-am saturat sa fi in preajma mea, sa pari superior. sa fiu eu cel ce te scoate din cacat de fiecare data. trezeste-te. invata sa traiesti. chiar nu-mi mai pasa daca te descurci sau nu. nu mai insist. te las sa-ti conturezi lumi aberante. sa te intersectezi in linii paralele. sa crezi in imagini false si sa fi tu cel care se vede invingator...in lupta cu sine.
tu, prostule din jurul meu. daca intelegi ironia, ocoleste-ma. privirea ta, ce-mi cere ajutor ma lasa rece. masca ta nu mai impresioneaza. m-ai plictisit...

17 comentarii:

  1. si stii ce ii face pe prosti cu adevarat prosti? faptul ca nici nu constientizeaza ce sunt, sau cum sunt.. sunt prosti exact pentru ce ai zis tu.. dar ce te chinui sa le arati calea? chiar iti pasa? tu nu vezi comportamentele, tu nu vezi opiniile, tu nu vezi stilurile lor? pentru ce tu sa le arati drumul? eehh.. da.. nu ma baga in seama... doar imi dadeam cu parerea..

    RăspundețiȘtergere
  2. @Otilina: ai si tu dreptate...tocmai de'asta n-o voi mai face...doar ca uneori prostii astia iti sunt si apropiati si...:D

    RăspundețiȘtergere
  3. corect spus..
    dar cum ai zis si tu uneorii prostii ne sunt apropiati si la mine in unele cazuri prostulk sunt chiae eu..:D

    RăspundețiȘtergere
  4. stii care e primul pas spre afi destept ?sa iti dai seama ca esi prost...da...paote cacei din jurul nostru sunt ..superficiali...nu stiu daca prosti...dar oare nu suntem chiar si noi?
    poate ca si tu esti unul dintre...si paan la urma ..cu ce drept ii judeci tu? chiar te crezi superior lor? pai atunci scz ca ozic asa direct..prostul esti chiar tu:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Florin: toti avem momente...:D

    @MÏs§→Ťàsh∂: ms :)

    @Angel: nu vorbesc de superficialitate, ci de prostie, prostie crunta...(la genu' 2+2=7) si credem-a ca stiu ce spun si ma vad indreptatit total sa judec
    referitor la ce spui tu...nu ma cred superior fata de nimeni...si intitdeauna se vor gasii oameni mai prosti ca noi!!!!

    asa cum am pus si in header, ...un blog altfel...este interzis prostilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. dragul meu...sa inteleg in momentul asta ca imi este interzis blogul tau?:)) ca eu asa inteleg replica ta...probabil ca sunt unul dintre...imi cer mii de scuze ca mi-am permis sa am dreptul la replica si sa spun direct ceea ce gandesc...doar prostii fac asta

    RăspundețiȘtergere
  7. @Angel: :))hai sa fim seriosi...

    RăspundețiȘtergere
  8. :* eh doar stii ca te apreciez...doar ca am parerile meel personale...neinduse si necopiate...ce sa-mi faci...sunt o originala:)))=)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Angel: prostii nu's originali, prostii "decupeaza realitatea si-o copiaza, insa prost, fara indigou." deci...;)

    RăspundețiȘtergere
  10. eram doar ironica:) dar cred ca ti-ai dat seama:))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Angel: oare mi-am dat seama?:D
    asa cum am si spus, tot articolul e o ironie...sau cum spune Buzdugan, o aroganta :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie imi place o axioma a programarii neuro-lingvistice "Perception is projection"...
    Te inteleg in revolta ta, pentru ca uneori ma apuca si pe mine mai ales dupa ce am incercat sa explic in 1001 feluri acelasi lucru fara nici un rezultat... si evident tot la mine se intorc cu aceeasi problema... pe care evident intre timp nu au facut nimic sa o rezolve.
    Cu toate astea am foarte multe de invatat de la aceste persoane... poate ca este vb de felul in care ma exprim, poate ca invat sa nu fac si eu la fel... intodeauna poti invata ceva...de la oricine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. "ce vrei sa fiI(!!!) cu adevarat? de cele mai multe ori te multumesti cu statutul de marioneta, si iti creezi imagini in ochii celorlalti, fara inca a fi ceea ce vrei in proprii tai ochi. ai impresia ca stiI(!!!) destule, dar totusi nu stiI(!!!) nimic. e important sa fiI(!!!) in rand cu lumea. sa ai pareri, opinii, sa pari destept[...] m-am saturat sa fiI(!!!) in preajma mea, sa pari superior"
    si eu m-am saturat de lume care nu stie limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim: ok, eu am o problema cu 'i', dar am senzatia ca tu ai ceva mai multe pb :P suntem pe ...un blog altfel... nu la facultatea de litere....
    eu m-am saturat de oamenii care nu au curajul de a vorbi "direct", si aici ma refer la anonimat sau "cincin"...

    @Kami: aia'i, toata viata invatam, chiar si sa scriem :D

    zi faina voua!

    RăspundețiȘtergere
  15. anonim=cincin=laura, daca te face sa te simti mai bine.
    si explica-mi, te rog, cum vine chestia cu facultatea de litere??? daca nu faci facultatea de litere inseamna ca nu trebuie sa stii sa scrii corect? ca e vreo scuza plauzibila pentru greseli de scriere?(si nu, nu sunt la litere...)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim: :)) uau...nu ma asteptam:D
    pai...fiind pe un blog, da...e o scuza :P pe ...un blog altfel...conteaza ceea ce vrei sa transmiti, mai putin limbajul (ortografic vorbind)

    spuneam de fac de litire pentru ca cei de acolo au chestia asta (sesizarea greselilor) in sange...si cei de la jurnalism (Teo stie :D)...defect profesional... (si da, stiu ca nu esti la litere...acum ca stiu cine esti :P)

    RăspundețiȘtergere