marți, 28 aprilie 2009

de ce renunta oamenii?

pentru ca au acest drept. alternativa. posibilitate. pentru ca este mai usor sa renunti decat sa lupti. pentru ca bataia doare. pentru ca le este teama. pentru ca nu cunosc gustul dulce al vitoriei...dar totusi, de ce?
oare chiar e mai simplu sa renunti la ceea ce iti doresti? oare e asa comond sa nu faci nimic pentru a-ti atinge scopul? daca pe moment iti e mai bine, inseamna ca si pe viitor iti va fi?
uneori nu stiu cine sunt, unde sunt, cum sunt, de ce sau ce sunt! dar asta nu ma face sa renuntu. uneori raspund la intrebarea 'ce faci?' cu 'bine' doar dintr-o proasta obijnuinta. cand nu faci nimic, faci bine? nu!
nu vreau sa renunt! vreau sa duc totul pana la capat. vreau sa lupt pentru visul meu! vreau sa am satisfactia ca macar am facut tot ceea ce tine de mine, pentru asta! vreau sa ies invingator din lupta numita viata! si nu, nu vreau minic maret. vreau doar sa fiu eu! asa cum vreau...
eu nu renunt!
doar imi rezerv dreptul la simplitate...

si totusi...de ce renunta oamenii?

9 comentarii:

  1. Nu...sa renunti niciodata. Chair daca nu iese asa cum vrei, nu renunta.
    Oamenii renunta din teama, sa nu se faca dde ras, sa nu fie criticati, sa nu dea gres, din comoditate...luandu-l pe "NU pot" in brate.
    BAfta multa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii renunta pentru ca "trebuie", pentru ca uneori "a renunta" la fericirea ta poate aduce un zambet si paote face ferictie alte persoane.
    De ce se renunta la orgolii?Ca sa se paota trai;)

    RăspundețiȘtergere
  3. @doareu: da..oamenii sunt lasi... ms :)

    @Angel: orgoliu e o prostie, sa renunti la o prostie nu e nimic rau :) si cu toate astea, chiar si cand cineva renunta la prostia asta, cu timpul acelasi orgoliu isi va face din nou prezenta....oricum eu ma refeream la alte lucruri la care renunta oamenii, si cred ca ai inteles asta :P....in viata nu exista "trebuie" ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum cateodata e necesar sa renunti la anumite lucruri

    RăspundețiȘtergere
  5. @PACO: e necesar sa renunti cand exista alternativa...

    @doareu: asta asa e :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu cred ca cel mai des oamenii renunta de frica prapastiei, de frica acelei rapide caderi... din ce ai vrut sa fii, si in ce ajungi.. incerci sa escaladezi din nou, sa ajungi iar acolo unde vrei, insa simti mirosul lasitatii imbietor, si renunti, te opresti, te multumesti cu ce ai, si atat...
    .. nu e ok ce spun eu aici, dar este real...
    si stiu ca toti avem lumile noastre ce ne fac sa ne pastram visele marete, insa la un moment dat, constientizand sau nu, ne oprim din urcus, pentru o pauza, insa pauza se prelungeste pana... "imatranim" si obosim.. iar apoi.. ce rost mai are urcusul? exact asa cum spunea si Paler.. unele dorinte visate cu ardoare, dar obtinute prea tarziu, nu mai au niciun rost...batalii ce ajunse la capat ne lasa un gust amar, ne obosesc, ne fac sa realizam ca asta a fost tot.. o batalie... si atat...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Otilina: uneori si pasiunile imbatranesc odata cu noi...acelsi Paler :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Oamenii renunta atunci cand isi schimba scopurile. Pana in momentul renuntarii, aveau un scop de atins. In pragul renuntarii, apare ceva care te face sa te razgandesti. Si renunti. De acum ai un alt scop.

    RăspundețiȘtergere