luni, 19 octombrie 2009

batranelul

dincolo de timp. dincolo de noi. dincolo de puterea omeneasca de a intelege, viata are si un sfartsit! desi oamenii, in agitatia si forfota urbana, uita acest lucru...nu sunt nemuritori!
cu opincile rupte si ingalbenite de timp, se plimba un baston de a carei forma noduroasa se sprijina un batranel. scund. uzat de trecerea timpului, insa cu seninatatea vie in privire. un batranel ce nu intelege unde se grabesc toti oamenii ce i se misca precum un furnicar, prin jur. un om ce a trait simplu si acum e inghitit de oameni ce nu-l vad, sau nu vor sa-l vada. oameni ce se lovesc de el. el pentru ei nu exista.
dar merge inainte batranelul, printre oameni, pe langa oameni...merge si nici nu mai incearca sa inteleaga agitatia. poate nici acei oameni nu inteleg. ei nu au timp, decat sa se grabeasca.
batranul era la capatul vietii sale...cauta un loc in care sa-si gaseasca sfarsitul...
ajuns in mijlocul naturii, isi lasa bastonul sa cada, si ridica privirea spre cer! se lasa usor pe spate si inchide ochii bombardati cu segvente din filmul vietii sale. cade si se stinge in acelasi timp. omul asta avea nevoie de liniste, sa plece!
orasul nu-i putea oferii aceasta liniste.
natura insa e locul ideal. e nepasatoare. altcineva ii va lua locul.
poate chiar in acelasi timp, un planset de copil nou-nascut avea sa se auda!

e cursul firesc al vietii!

"An old man dies, a young man lives. A fair trade"

2 comentarii: