luni, 1 decembrie 2008

1 DECEMBRIE


de Radu

Acest articol a fost scris un pic mai devreme decat la data care va fi postat. La rugamintea lui Razvan am decis sa scriu ce gandesc despre ce va urma. Eu probabil nu voi fi in Bucuresti la data si ora publicarii lui, sper sa fiu la Alba Iulia., sper sa va placa ce voi scrie si sa intelegeti mesajul clar al articolui De ce tocmai acolo? Sper ca toti stiti ce este astazi si ce se intampla astazi.

Astazi esti 1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA a ROMANIEI, a tarii noastre dragi si frumoase. LA MULTI ANI TARA MEA SCUMPA!!! Dar de ce tocmai acolo sunt, ce caut acolo? Am mai fost acum 2 ani la Alba Iulia si am sarbatorit Ziua Nationala, mi-a placut si am decis sa revin acolo pe 1 Decembrie. De ce acum in 2008? Pentru ca astazi se implinesc 90 de ani de la Marea Unire, intregirea tarii noastre frumoase pe data de 1 Decembrie 1918 in cetatea de la Alba Iulia. Orasul este frumos si incarcat de insemnitate istorica, oameni primitori si cel putin in aceasta zi orasul prinde culoare. Dar din pacate in acel oras pe langa oamenii care aduc un omagiu celor care au realiazat Unirea, apar si partidele politice ca nu isi au rostul, care nu fac nimica decat sa strice minunata sarbatoare. Bucurati-va de aceasta zi, nu o tratati ca pe o zi normala sau o zi libera pentru toata lumea, chiuti, jucati hore, beti vin, mancati fasole cu ciolan, asa cum au facut si acum 90 de ani frati nostri, iar clasa politica pe care nu pot sa o uit le transmit frumos: 1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA, NU ESTE O CAMPANIE ELECTORALA! Va indem din nou ardeleni, olteni, munteni si moldoveni haideti sa jucam o hora romaneasca.
LA MULTI ANI!!!

3 comentarii:

  1. la multi ani!!!! celor care nu au uitat sa raman roman

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate eu nu am mai plecat la Alba Iulia.... dar o sa incerc sa fac rost de informatii si daca razvan e de acord o sa mai public un articol cum s-a sarbatorit implinirea a 90 de ani de la Marea Unire in Alba Iulia. Si imi mai imi pare rau de ceva ca ziua de 1 Decembrie a fost umbrita de votul de ieri .... pe poate posturile numai de vot se aude de Ziua Nationala mai putin repet .. . 1DECEMBRIE ZIUA NATIONALA, nu este o campanie electorala... sa ma cac pe el de vot ...

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI!!!

    ce pot sa zic..merci Radule pentru articol...si fi sigur ca sunt deacord si cu alte texte (sti ca timpul ma impiedica sa scriu mai des asa ca....) si asa'i x-( azi numai de campanie, vot si statistici am auzit..maxin 2h dimineata in timpul paradei, in rest numai politica...pacat, dar poate acum ai sa intelegi mai mult de ce sunt atat de scarbit de clasa politica si de ce am ales sa nu merg la vot!!!

    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere