miercuri, 17 decembrie 2008

putin trist

sunt putin trist pentru ca muntii nu se vad de la geamul meu
putin trist pentru ca mirosul de brad ce invadeaza orasul nu e corect
sunt putin trist pentru ca oamenii nu stiu sa zambeasca
trist pentru cei ce nu vor simtii sarbatorile ca noi toti
sunt putin trist pentru ca, nici anul asta, ca si anul trecut si la anul, Mos Craciun nu va exista...poate peste doi ani...
trist pentru ca l-am cicit pe tudor..."Craciunul celor singuri":

"Craciunul este in povestea simpla a nasterii lui Isus. Si poate ca Isus a fost cel mai singur OM din istoria lumii. Pentru ca oamenii l-au fortat sa-si duca existenta in no-man's land-ul dintre ei si Dumnezeu. Semnificatia Nasterii Celui care din solitudinea divina a reusit sa raspandeasa la scara mondiala o filosofie a iubirii asta trebuie sa fie raza de speranta pentru toti cei care se simt singuri de Craciun.
Pe cruce, la capatul lumesc al calatoriei, Fiul Omului a fost parasit de oameni. Pentru ca apoi sa renasca inmiit la dreapta Tatalui. Craciunul sta in Bucuria ca Isus a putut sa renasca din singurate si dispretul necredinciosilor. De Craciun Isus este speranta celor Singuri. In afara lumii nebune in care traim suntem fiecare dintre noi si El."

sunt putin singur si Craciunul asta
putin trist, dar o sa-mi treaca!

8 comentarii:

  1. eu sunt fericit pentru ca de la geamul meu se vad muntii si ca mirosul de brad ma inunda in fiecare dimineatza cand deschid fereastra, dar sunt trist pentru ca Mos Craciun nu exista si sunt trist pentru ca voi fi singur de Craciun.

    sper sa fi trist pana in ziua de Ajun, iar apoi sa ai parte numai de zambete :D

    RăspundețiȘtergere
  2. E trist să fii trist de Crăciun... Şi de ce nu e corect mirosul de brazi? Mie mi-a dat piticul de gândit când mi-a spus că are brad artificial, ca să nu mai fie tăiaţi brăduţii adevăraţi. Oi fi un om rău, dar eu nu vreau brad fals. Mie îmi place mirosul ăla "incorect". :)
    Şi uite, mie de-aia nu prea-mi place Bucureştiul... că nu văd munţii. De la geamul camerei mele de acasă, văd Parângul. De la bucătărie, văd Retezatul şi munţii Vâlcan. Şi dacă vreau zăpadă când în oraş nu e, pot să merg pe jos până la ea, într-o oră-două.
    Nu cred că ajută, voiam doar să mă dau mare. Shame on me. Poate nu mai vine Moşu'...

    RăspundețiȘtergere
  3. doi oameni fericiti :) aveti muntii "la picioare"...eu nu:(

    @andy: si daca totusi exista Mos Craciun? macar cu speranta sa ramanem...

    @teo: esti o fericita, stia sta, nu?:P si deopotriva invidiata :D:P ma bucur pentru tine, si poate odata o sa fi si ghidul meu prin partile alea ca nu am ajuns pana acum, dar tare mi-ar place...

    si poate pana la Craciun, trist nu voi mai fi..dar...

    RăspundețiȘtergere
  4. aa si mirosul de brad...la tine acasa cu siguranta nu e "incorect", dar in orasul asta e total nedrept...un miros de munte intr-un oras de beton...pacat...

    RăspundețiȘtergere
  5. de ceva anii traiesc craciunul singur, poate nu e cel mai bine asa ,dar uneori asa e viata

    nici din orasul meu nu vad muntii, nici mirosul de brad nu imi desfunda narile .

    acasa am brad de plastic, iubesc prea mult natura pt a fi egoist si a-mi aduce bucati din ea acasa, ranind-o

    pentru mine mos craciun a existat in povestile copilariei, m-am mutat de atatea ori ,iar batranul mos mi-a ratacit adresa

    RăspundețiȘtergere
  6. mă deprimaţi cu toate cuvintele astea, de ce vă place să vă amărâţi singuri sufletele şi gândurile cu nişte vorbe, nişte cuvinte care duc la gânduri poluate şi ţepoase.

    nu mai vorbiţi atât şi simţiţi mai mult.

    p.s. munţii sunt cam la două ore de bucureşti dacă te urci într-un tren.

    p.s.2 nu are nicio importanţă din ce e bradul de Crăciun, că e din plastic, că e natural, că e idn ciocolată, din hârtie sau din metal... important e ce îţi aprinde el ăn suflet atunci când îl împodobeşti şi când stai seara pe întuneric şi îl priveşti cu ochi de copil.

    p.s.3 Moşul nu rătăeşte adresa nimănui, niciodată. oamenii se uită între ei ca să zic aşa... iar Moşul nu e om, e moş Crăciun.

    p.s.4 mă duc să plâng că m-aţi enervat, răilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mai fi trist...enjoy yor life to the full ;)

    Si acu' Hai la un Concurs

    Vrei sa castigi un telefon mobil sau un Kit Wireless KeyOffice?

    Intra pe adresa de mai jos:

    http://concurs.22web.net/membru.php?id=812

    Fii activ si Urca in Top

    Multa Bafta ;):)

    RăspundețiȘtergere