marți, 28 iulie 2009

litorarul romanesc, o mizerie

o zi la mare. o zi care a iesit misto pana la urma. ploaia de dimineata nu m-a impiedicat sa ma bronzez putin si sa innot in voie in apa linistita, dar foarte jegoasa!
o alta parte buna a fost traficul. foarte lejer. constanta-bucuresti in 2ore40min duminica seara! poate si vremea urata de dimineata i-a alungat pe multi, mai devreme decat de obicei.
dar plaja...plina de gunoaie. mucuri de tigara, sticle se suc, pahare de bere, ambalaje de dulciuri, resturi de fructe, chiar pasari moarte...toate creau o imagine dezolanta a ceea ce se vrea a fi principalul punct forte al turismului romanesc...litoralul!
si toate oalele se sparg in capul oamenilor care nu sunt ordonati, nu au cultura necesara incat sa nu-si lase amprenta in locurile in care au poposit! ok. asa este! dar cea mai mare problema este a autoritatilor locale, care nu isi fac treaba! la 9 dimineata plaja din Eforie era plina de gunoaie. La 11 cosurile de gunoi din Constanta era full! atata timp cat autoritatilee nu respecta turistii, progresul turismuli romanesc va fi egal cu zero (sau chiar cu minus)
oare in strainatate nu sunt oameni mai putin civilizati, care sa-si lase gunoiul pe plaja? oare la ei chiar umbla "cainii cu covrigi in coada". NU! dar la ei exista oameni care isi fac datoria. la ei plaja este curata dimineata. la ei, cosurile de gunoi sunt goale a doua zi la prima ora! la noi NU!

TRAIM IN ROMANIA, SI TURISMUL NU NE OCUPA TOT TIMPUL!

8 comentarii:

  1. si preturile?! cum sunt preturile? cum sunt in comparatie cu cele de acolo de unde se face curat pe plaja?

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm back.... dar nu pt mult timp pt ca inca nu am invatat cum sa imbin munca cu prietena cu prietenii cu netu si cu blog ... eu de blog ma las nu am timp... de criticat se gaseste mereu .... bei razvane problema asta de ceva ani buni .... bei in rest cu marea si muntele vara asta stau mai bine ca tine am deja 2 plecari la mare si una la munte :P ... app eu am fost la mare si am prins foarte curat :)) serios acum

    RăspundețiȘtergere
  3. @Razvan Sidoreac: ma de preturi nu ma plang! sincer. dupa ce o sa vad cu ochii mei ce preturi sunt si "afara" (nu doar din auzite) am sa ma pronunt...dar si asa, am mancat bine intr-un loc foarte misto in Constanta, cu un raport calitate/pret bun...

    @Radu: bv ma bv :D eu mai greu vara asta (dar recuperez in august in grecia :P) ar legat de munte...tu ai mult de recuperat, in ultimul an am fost de f multe ori...sti de ce ;)
    bai ce sa-zi mai zic...te-as astepta mai des pe blog dar stiu cum e cu munca..cu tumpul...si nici eu nu scriu prea des, sa ai ce comenta (si tu nu esti genu sa comm o poezie sau d'astea )

    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si in alte tari de soare pline sunt oameni si oameni, cu sau fara bun simt, dar exact cum spui tu, Razvane, acolo nu se fac ca muncesc, ei CHIAR MUNCESC! Am ramas de-a dreptul siderata intr-o zi cand, dupa amiaza fiind, intr-un orasel din Olanda,am vazut cum niste oameni de la salubritate goleau cosurile de gunoi, ba chiar le si spalau/dezinfectau cu o solutie dintr-un pulverizator! Pai in Romania, pana nu se umple cosul cu varf, ba chiar sa dea pe-afara, nu se uita nici ala cu cornite la el! Trist!

    RăspundețiȘtergere
  5. ai mancat bine in constanta cu raport bun calitate/pret, dar in mamaia, eforie, neptun , sau mai stiu eu ce statiune??

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer nu pot sa inteleg cum toti se ingramadesc sa se balaceasca in mizeria asta. litoralul ca si tara asta duhnesc a mizerie si prostie.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Razvan SIdoreac: ai si tu dreptate, insa am sa pot face o comparatie pertinenta si reala dupa ce voi vedea si preturile "de afara"...

    @Offshore: tocmai de aceea am ales sa-mi petrec concediul departe de aici...in august ma voi oprii direct in Grecia :D dar na...sti cum e...macar 1 zi chiar vroiam sa ajung si la noi...

    RăspundețiȘtergere