luni, 21 aprilie 2008

Jungla urbana!

Venind din oras, mai devreme, datorita aglomeratiei infernale (mai ales la acea ora) am mers pe jos. Nu am putut sa nu observ ca traficul in asa-zisa capitala nu este decat o jungle, un 'iad', care pe care, cine ia fata cui si cine ajunge mai repede in intersectia deja blocata…nu exista semne de circulatie, nu exista culoarea rosie la semafor, nu exista treceri de pietoni…nu exista nici macar pietoni.

Toata lumea se inghesuie in mijloacele de transport supra-aglomerate, in masinile personale (evident masina cat mai mare si 1 maxim 2 pasageri)…iar pentru putinii pietoni care aleg sa mearga pe jos, nu exista trotuare, fie sunt in lucru fie sunt amenajate piste de biciclete (pe care, daca esti ‘norocos’ te accidenteaza scuteristii...cum era sa patesc eu azi).

Sunt sofer, si probabil procedez si eu in multe situatii ca ceilalti, dar din exterior, si in special mergand pe jos si urmarind cu interes ce se intampla pe sosea, realizez ca nu e deloc normal si prin asta nu facem decat sa ne ingreunam situatia, nu sa ajungem mai repede la destinatie…dar “mai e mult pana departe”.

Exact cum citeam azi intr-o revista: “Romania va fi o tara Europeana atunci cand si Dorohoiul va fi un oras European, nu cand Bucurestiul va fi un oras European”….si tind sa cred ca Dorohoiul poate deveni mult mai repede decat aceasta pseudo-capitala, un oras European.

Dar mai bine sa lasam traficul si masinile unde le este locul..in strada..si sa va spun ca datorita unei prietene foarte bune, nu mi-am petrecut toata dupa-amiaza aiurea in casa ci am mers la biliard…chiar aveam nevoie de o iesire cu prietenii. :)

Un comentariu:

  1. Asa e... te plictisesti in casa si zici "hai sa ies si io prin oras poate scap de plictiseala"...si cand colo nu rezolvi nimic... ca vezi numa "cutii" mari de beton...gunoaiele nelipsite...si mai ales prin unele zone care nu sunt prin centru sau pe care nu trec "mai marii", nu prea vezi "verdeata"...aceleasi peisaje monotone cu care ne-am obisnuit...ce sa mai spun ca te alegi si cu un sac de nervi de pe urma traficului supraaglomerat (eu cred ca in acest oras suma automobilelor este dubla fata de cea a locuitorilor), a claxoanelor fara rost si a galagiei...dar ce sa-i faci...mai avem mult pana la civilizatie...eu ma mir cum naiba am intrat in UE unde sunt toate tarile civilizate...sau ma insel eu si acolo e la fel... :-??

    RăspundețiȘtergere