miercuri, 4 iunie 2008

Boala grea!

La ce ma refer?

GELOZIA. Personal, buba asta pe creier mi se pare cea mai daunatoare intr-o relatie. Si nu sunt deacord cu cei care afirma ca gelozia vine din iubire. NU! Gelozia vine din neincredera in partener, iar asta sigur nu e iubire.

De la alinturile si dulcegariile unei relatii frumoase se ajunge la o semiteroare si nesiguranta continua.
De la “ce-ai mai facut iubita mea astazi” se ajunge la “da’ cu cine te-ai mai vazut azi?”; de la “vezi ca-ti suna telefonul” se ajunge la “da’ cine te suna iar?!”; de la “eu m-as duce la meci” se ajunge la “daca io ma duc la meci tu stai acasa sau iesi in oras?”… si tot asa.

Nu schimbarile in sine sunt cea mai mare problema, acestea vin inevitabil odata cu trecerea timpului, dar conteaza in ce te scimbi, conteaza ca prin gelozia ta ajungi sa-ti bagi iubita intr-o stare continua de asediu. In cele mai aiurea dintre cazuri se ajunge la urmarit, cotrobait prin telefon, tras de limba prietenele..etc. si asta e foarte aiurea.

De ce e aiurea? Pentru ca cea care a ajuns sa te iubeasca nu-l mai are alaturi pe cel de care s-a indragostit. Probabil ca i-a placut la tine ca stiai s-o faci sa rada, sau poate ca i-a placut ca esti inteligent si are cu cine discuta, sau poate ca i-a placut ca esti pe stilul “zabauc”, total non-conformist si relaxat… ehee…, pai gelos si isteric nu mai semeni deloc cu omul misto ce obisnuiai sa fii. Iubita ta a ajuns sa aiba langa ea un ’politist’!

A, nu e rau sa fii politist, dar la serviciu, daca asta ti-e meseria. Din ’nenea politaiu’ ar trebui sa te transformi, cand ajungi acasa, in Bogdan, Lucian sau cum te-au botezat ai tai. Caci daca intri in casa si spui “Agent Escu, buna seara, ziua la control!” s-a dus frate relatia aia frumoasa, cu amorasi si muzica in surdina, asta se numeste “viata la control!”.

Si, acum te intreb pe tine, merita? Tu nu-ti doreai pentru tine ceva mai mult? Cand ai cunoscut femeia suberba de care te-ai indragostit, asa-ti inchipuiai relatia? “Ce-ai facut, cum ai facut, cand ai facut, cu cine-ai facut, da’ cat ai facut, da’ cine mai era pe-acolo, da’ te-a sunat cineva, da’ te-a mai sunat fostul?”…

Bah, eu inteleg ca te umple de spume ca trecutul ei tot suna la telefon. Inteleg si ca nu-ti place sa stii ca de fata pe care pretinzi ca o iubesti, se lipesc si alti ochi. Dar gandeste-te bine: ce te deranjeaza este din vina ei sau din vina neincrederii tale in ea? De ce s-o pedepsesti cand nu greseste cu nimic?! Tie ti se pare ca e cea mai speciala fata din cate exista. Asa li se pare si altora. Asta inseamna ca trebuie s-o incui in casa?! NU! Ea pe tine te-a ales, si atat.

Lasa-ti jumatatea sa traiasca, pentru ca altfel vei avea doua jumatati de viata facute sul:
- prima jutatate, tu, chinuit de ganduri negre, haituit de intrebari tembele si de un “dar daca” perpetuu;
- a doua jumatate, ea, chinuita de ale tale “unde-ai fost?”, “cu cine ai fost?”, “cine te-a sunat?” si “de ce-ai intarziat?”.


E treaba asa? Nu e…

Si hai sa-ti spun ceva: daca tu o tii in teroare chiar crezi ca daca vrea sa te insele nu o va face pentru ca esti isteric urlator? Nu omule, asta doar o va face mai atenta, daca vrea cu adevarat sa te insele…

Treaba asta cu gelozia este perfect valabila si pentru femei, dar era total nepoliticos sa fac acest topic la genul feminin...

Hai recuneaste, tu esti gelos?


ps: multumiri pentru inspiratie: Cabral

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu