joi, 5 iunie 2008

Suflet de artist' (2)

Mintea mea nu e aici! E acolo unde poate gasi ceea ce ii trebuie...acel lucru de care are nevoie sa se ‘hraneasca’..arta!
Trebuie sa vezi in fiecare lucru ce te inconjuara, arta. Sa asculti ‘muzica’, sa vezi dincolo de materie si sa intelegi miezul. Te-ai gandit vreodata ca o piatra aruncata intr-un lac e mult mai mult decat o greutate atrasa de gravitatie!? Te-ai gandit ca acele cercuri ce se formeaza in jurul ei sunt strigatul de disperare al apei lovite cu brutalitate de piatra aruncata de tine!? Daca eu stiu ceva ce voi nu stiti, este alest lucru…eu vad dincolo de materia care ma inconjoara. Asa cum un claustrofob se teme de spatiile inchise, vede in fiecare zid un pericol pentru existenta sa…asa un suflet de artist vede poezie in tot ceea ce il inconjoara. Crezi ca exista intrebare fara raspuns!? Nu! Dar cu siguranta exista intrebari la care am dorii sa nu stim raspunsul...ne e teama de acel raspuns! De ce? Tocmai pentru ca il cunoastem!
Auzi? Simti vibratia? E sunetul ce, uneleori il aud inainte de culcare, alteori ma trezesc cu el si de cele mai multe ori il ignor. E un sunet atat de puternis si de asurzitor incat ma intreb daca nu cumva sunt nebun? Sunt singurul care il aud? Sunt singurl care vede dincolo de frontiera materiei? De ce? Lumea e plina de contraste. Orice lumina isi are originea tocmai in opusul ei..in intuneric! Tu crezi in Dumnezeu? Eu cred! Stiai ca noi credem intr-o divinitate ‘a binelui’ tocmai de teama existentei opusului..existentei divinitatii ‘raului’? Asta e lumea in care traim. Se imparte intre ‘alb’ si ‘negru’. De tine depinde daca poti vedea dincolo de aceste ‘bariere’.

Si eu? Eu sunt opusul existentei mele? Sau opusul inexistentei in care voi ajunge? E o intrebare de al carui raspuns ma tem!

Noapte buna!

3 comentarii:

  1. razvan , sa crezi ca Dumnezeu si ala cu coarne exista, dara urmindu-i Lui Dumnezeu, deslusind ce sunt de fept cele 10 porunci , doar zece...existenta ta este o minunata trecere , o incercare a puterilor tale nelimitate, pentru ca puterea este LUMINA

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ca nu sunt indeajuns de 'bisericos' sa cunosc exact cele zece porunci...dar cu siguranta in Dumnezeu cred...si mai cred k datoria noastra este sa traim frumos aici, pe pamant, nu sa traim "pentru lumea de dincolo"

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. m-ai facut sa ma inteleg pe mine, si iata inca o convingere a faptului ca nu intamplator "am gasit" blogul tau!
    Nu esti singurul, dar esti unic-ul!

    RăspundețiȘtergere